Ghosting er blevet mere udbredt med sociale medier og dating apps. Pludselig forsvinder en person uden forklaring, hvilket kan være sårende. Her får du tips til at håndtere det.
Ghosting er et fænomen, der er blevet mere og mere udbredt i takt med, at dating er rykket over på de sociale medier og dating apps. Ghosting betyder, at en person, som man har datet eller skrevet sammen med i et stykke tid, pludselig forsvinder uden et ord til forklaring. Det kan være utrolig frustrerende og såre ens selvværd, når man oplever at blive ghostet. Men hvordan tackler man det bedst muligt? Her får du nogle tips til, hvordan du kan komme videre efter at være blevet ghostet.
Accepter at du ikke får en forklaring
Når man bliver ghostet, sidder man ofte tilbage med en masse ubesvarede spørgsmål. Hvad skete der? Sagde eller gjorde jeg noget forkert? Var jeg for kedelig? Men sandheden er, at du sandsynligvis aldrig får svar på de spørgsmål. Personen, der ghostede dig, skylder dig ikke en forklaring, selvom det havde været det mest ordentlige at give dig en. Så første skridt er at acceptere, at du ikke får en forklaring og komme videre derfra.
Lad være med at bebrejde dig selv
Det er let at begynde at spekulere over, om man selv har gjort noget forkert, når man bliver ghostet. Men sandheden er, at ghosting ofte handler mere om den anden person end om dig. Måske var personen ikke klar til at date alligevel, måske mødte de en anden, eller måske har de bare nogle personlige ting, de skal have styr på. Uanset hvad, så er det vigtigt, at du ikke bebrejder dig selv eller begynder at tro, at du ikke er god nok.
Fokuser på dig selv og dine behov
I stedet for at bruge energi på at spekulere over, hvad der gik galt, så brug i stedet energien på dig selv. Fokuser på de ting, der gør dig glad og giver dig energi. Det kan være at se venner og familie, dyrke din hobby eller bare forkæle dig selv lidt ekstra. Jo mere du fokuserer på dig selv og dine behov, jo nemmere bliver det at give slip på den person, der ghostede dig.
Lad være med at kontakte personen igen
Det kan være fristende at prøve at kontakte personen, der ghostede dig, i håb om at få en forklaring eller en reaktion. Men sandheden er, at hvis personen ønskede kontakt med dig, så ville de ikke have ghostet dig til at starte med. Så lad være med at kontakte dem igen, da det sandsynligvis bare vil føre til mere frustration og skuffelse for dig.
Husk på at det ikke er et nederlag
Sidst men ikke mindst, så er det vigtigt at huske på, at det at blive ghostet ikke er et nederlag for dig. Det siger intet om din værdi som menneske eller partner. Nogle gange fungerer kemien bare ikke mellem to mennesker, og det er okay. Se det som en erfaring, du kan tage med dig videre, og husk på, at der er masser af andre potentielle partnere derude, som vil sætte pris på dig for den, du er.
At blive ghostet er aldrig en rar oplevelse, men ved at følge disse tips kan du forhåbentlig komme nemmere igennem det og videre med dit liv. Husk på at fokusere på dig selv og dine behov, accepter at du ikke får en forklaring, og lad være med at bebrejde dig selv. Med tiden vil såret hele, og du vil være klar til at date igen med fornyet energi og selvtillid.
Læs mere om, hvordan du kan komme videre og finde kærligheden igen.
2 kommentarer
Kurt Olesen
10. februar 2024Det er virkelig vigtigt at huske, at ghosting ofte handler mere om den anden persons problemer end om ens egen værdi. Fokuser på selvkærlighed og de ting, der gør dig glad. Det er en sund tilgang til at komme videre og finde ny energi.
Torben Rasmussen
15. marts 2024Godt sagt, Kurt. Det er netop vigtigt at huske, at vi ikke kan kontrollere andre menneskers handlinger, men vi kan altid vælge at tage os af os selv og vores egne behov.